Februari 2019 – Bugatti Chiron

Home , Blog , 3D , Februari 2019 – Bugatti Chiron

Februari staat in het teken van de Bugatti Chiron. In tegenstelling tot de Lamborghini van Januari heeft de Bugatti veel meer ronde vormen

Alle plaatjes zijn gemodelleerd in Autodesk Maya, getextured mbv Substance Designer/Substance Painter of Autodesk Mudbox en alle 3D scenes zijn gerenderd in Arnold van SolidAngle en bovendien gerenderd op basis van PBR. De afkorting PBR heeft betrekking op de benadering qua rendering en staat voor Physically Based Rendering. Een beschrijving van het 3D render proces vind je hier

Ik hou van een uitdaging dus probeer ik altijd een ‘perfect plaatje’ te renderen. Ik weet dat perfect niet bestaat, maar ik bedoel dat ik mijn renders zo fotorealistisch mogelijk wil krijgen. Ik render m.b.v. het software pakket Arnold (van SolidAngle) en daar komt verrassend veel wetenschap bij kijken. Arnold is een zogeheten Monte Carlo Ray Tracing editor en gebruikt in het render proces light rays (verrassend) vanaf de lichtbronnen in de scene. Veel scenes render ik met als basis licht IBL (ofwel Image based lighting). Bij IBL wordt de scene verlicht m.b.v. een dome waarop een licht uitzendende foto wordt geplaatst. Dit geeft niet alleen een mooi natuurlijk strijk licht, maar zorgt ook voor reflectie van die foto in gladde oppervlakken.

Supercar Bugatti Chiron | Multimediafabriek
2019-04-08T21:32:25+02:00

Aangenaam, ik ben

Ik heb een open persoonlijkheid, ernstig creatieve geest, allround coding skills, geeky nerd, photoshop enthousiast en met enige trots noem ik mij een door de wol geverfde full stack webdeveloper. Op basis van die kenmerken schrijf ik regelmatig een blog over webdesign en techniek. Leuk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of klik op het belletje voor push notifications.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "ok" te klikken ga je akkoord met het gebruik van algemene cookies, zoals analytics ivm website performance. OK